UPDATE. Scandal în echipa irlandezului. Mayweather și McGregor se bat pe 26 august. Fiecare sportiv va încasa peste 100.000.000 $ | FOTO&VIDEO

Vezi galeria foto
Mayweather și McGregor se bat anul acesta, pe 26 august. După luni întregi de “hârjoneală” prin intermediul presei și al rețelelor de socializare, Floyd Mayweather jr. (40 de ani), fost campion mondial la box, neînvins în cele 49 de meciuri disputate pe profesioniști, și Conor McGregor (28 de ani), campionul în exercițiu al UFC (campionatul profesionist nord-american de arte marțiale mixte), au decis să se înfrunte în ring.
ACTUALIZARE 14 august. Paulie Malignaggi, un boxer renumit care și-a anunțat retragerea din sport la începutul lui 2017, părăsește tabăra de antrenament a starului Conor McGregor. Boxerul retras a ales să plece din echipa lui McGregor, după ce staff-ul irlandezului a încălcat înțelegerea dintre cei doi sportivi legată de postarea filmărilor din sesiunile de antrenament.
În una dintre controversatele filmări, campionul din UFC l-a zdruncinat serios pe Malignaggi, care a căzut imediat la podea. Fostul boxer a fost nemulțumit de faptul că oamenii din staff-ul lui McGregor au publicat pe internet doar partea în care este făcut KO, nu și celelalte 11 reprize ale meciului.
Chiar dacă nu-l mai ajută pe starul irlandez pentru meciul cu Floyd Mayweather, Malignaggi va ocupa, totuși, un loc, alături de Dan Hardy, la masa comentatorilor.
Analiștii din lumea boxului estimează că supermeciul dintre McGregor și Mayweather va fi cea mai vândută luptă din întreaga istorie, întrecând recordul actual deținut de meciul din 2015 dintre Pacquiao și Mayweather. Atunci, 4.6 milioane de fani au plătit pentru a urmări partida.
Meciul dintre pugilistul Floyd Mayweather şi luptătorul MMA Conor McGregor a fost stabilit pentru data de 26 august, în Las Vegas. Potrivit presei internaţionale, bursele celor doi sportivi ar fi de câte 100 de milioane de dolari, unele dintre cele mai mari din istorie.

ACTUALIZARE 12 august. Luptătorul de arte marțiale mixte, irlandezul Conor McGregor, spune că este pregătit pentru confruntarea cu pugilistul american Floyd Mayweather și susține că nu se gândește decât la victorie, chestiunea financiară fiind pentru el una secundară.


”Sunt deja pregătit pentru lupta cu Mayweather și voi învinge. Mă bazez în special pe un pumn de fier, pumnul meu stâng. Cuvântul 'bani' nu există în vocabularul meu, eu mă pregătesc ca să lupt și să câștig și o voi face într-un mod devastator. Nu mă îngrijesc de bani'', a declarat irlandezul de 29 de ani, într-o conferință la Las Vegas.
Meciul de box dintre americanul Floyd Mayweather și irlandezul Conor McGregor, starul artelor marțiale mixte, este programat pe 26 august, la Las Vegas, iar biletele pentru acest eveniment au prețuri între 500 și 10.000 de dolari.
Mayweather a câștigat 49 de meciuri, dintre care 26 înainte de limită, în timp ce McGregor a suferit trei înfrângeri în 24 de meciuri în MMA, toate prin abandon.
ACTUALIZARE 10 august, ora 12.40. Spre surprinderea multora, Floyd Mayweather a sugerat că meciul din 26 august va fi mai echilibrat decât s-ar putea crede. Boxerul american se consideră chiar în dezavantaj față de Conor McGregor!
ACTUALIZARE 2 august, ora 18.15. Dorind să arate că este fair-play, Floyd Mayweather i-a făcut o propunere lui Conor McGregor în privința mănușilor pe care cei doi le vor purta în timpul meciului din 26 august. Propunerea a fost considerată inacceptabilă, însă.
ACTUALIZARE 31 iulie, ora 14.00. “Meciul secolului” riscă să devină “fâsul secolului”. Motivul? Biletele se vând greu, chiar dacă promoterii dau asigurări că sunt mulțumiți de ritmul în care acestea se epuizează.
ACTUALIZARE 26 iulie, ora 18.00. Au fost făcute publice condițiile în care vor fi testați antidoping Floyd Mayweather și Conor McGregor.
ACTUALIZARE 20 iulie, ora 17.34. Floyd Mayweather a dezvăluit care au fost motivele ce l-au determinat să accepte lupta cu McGregor. Boxerul american a vorbit și despre ocazia de a obține cea de-a 50-a victorie din tot atâtea posibile pe profesioniști.
ACTUALIZARE 17 iulie, ora 16.57. După meciul cu Conor McGregor, Floyd Mayweather poate pătrunde în topul foștilor și actualilor sportivi care au câștigat cel puțin un miliard de dolari în carieră din sportul pe care l-au practicat.
ACTUALIZARE 12 iulie, ora 14.05. Floyd Mayweather și Conor McGregor au participat marți, la Los Angeles, la prima conferință de presă înaintea meciului din 26 august (înregistrarea video integrală poate fi urmărită AICI). Părerea majorității specialiștilor este că irlandezul a fost sarea și piperul acestui eveniment.
Conor McGregor, campionul din Ultimate Fighting Champioship, a provocat hohote de râs în timpul unui schimb de replici cu tatăl lui Floyd Mayweather Junior, pe care l-a confundat cu renumitul boxer ce îi va fi adversar la finalul lunii viitoare. “O să ai ocazia să demonstrezi pe 26 august, juniorule”, i s-a adresat irlandezul lui Floyd Mayweather Senior, care îi tot striga că va fi bătut bine în “Meciul secolului”.

Au fost anunțate prețurile biletelor 


După ce s-a dumirit că cel care îl amenință nu e viitorul adversar, ci părintele acestuia, McGregor a continuat tirada: “Îți spun că e prea mic, prea fragil. Ați făcut o mare greșeală. Ați fost lacomi. Putea să rămână la pensie, cu 49 de victorii și nici o înfrângere. Dar a devenit lacom”. Conor McGregor a șocat și prin ținuta afișată. La prima vedere, costumul purtat de luptătorul de MMA nu avea nimic deosebit. La o privire mai atentă se putea observa, însă, că dungile albe de pe costum erau formate din expresia ”Fuck You”!

În altă ordine de idei, au fost anunțate oficial prețurile biletelor pentru meciul Mayweather - McGregor, cele mai ieftine dintre acestea costând aproape cât salariul mediu net din România
ACTUALIZARE 9 iulie. Showtime, televiziunea americană care va transmite înfruntarea dintre Floyd Mayweather și Conor McGregor, a lansat clipul oficial de promovare a “meciului secolului”. În înregistraea video pot fi auziți și cei doi sportivi. “Voi rămâne în top și voi face tot ceea ce doresc, pentru că, atunci când vorbești despre box, vorbești despre Mayweather”, afirmă pugilistul american. “Voi fi nemilos în ring. Pumnii mei îi vor sfărâma toată fața, și cu asta, basta”, declară luptătorul irlandez.

Între timp, Conor McGregor a ținut să le demonstreze fanilor că pregătește în detaliu “războiul” din ring, programat pe 26 august, la Las Vegas. Campionul MMA a postat pe Twitter un filmuleț care îl înfățișează antrenându-și mușchii brațelor, iar pe Instagram a postat o fotografie în care este surprins jucând șah, sport care pune neuronii la muncă.


Conor McGregor, jucând șah. (FOTO: instagram.com/thenotoriousmma) Conor McGregor, jucând șah. (FOTO: instagram.com/thenotoriousmma)

ACTUALIZARE 23 iunie. Floyd Mayweather a început antrenamentele pentru meciul din 26 august și a lansat un mesaj cât se poate de clar la adresa lui Conor McGregor. “Se poate întâmpla să-mi fie învinețit un ochi, se poate întâmpla să-mi curgă sânge din nas, se poate întâmpla să am o zi proastă în sala de antrenament, dar la sfârșitul niciunei zile încheiate în lumina reflectoarelor n-am avut încasări și prestații slabe”, a declarat boxerul american, marele favorit al caselor de pariuri.

Nici Conor McGregor nu stă degeaba. Campionul UFC l-a cooptat în staff-ul tehnic pe expertul în mișcare Ido Portal. Acesta încearcă să  îmbunătățească coordonarea dintre ochii și mâinile irlandezului folosindu-se de mingi de tenis și de cărți de joc. “Cu ajutorul traiectoriei haotice a unei cărți de joc aruncate îl țin pe McGregor în formă, în priză, îl oblig să se adapteze rapid unei situații noi, care apare fulgerător, abilitatea care face adesea diferența dintre «cel mai bun» și «doar bun»”, a scris Ido Portal în completarea înregistrării video postate pe Instagram.În altă ordine de idei, un specialist susține că meciul Mayweather - McGregor are șanse mici să bată recordul de telespectatori plătitori în SUA, record stabilit de înfruntarea din 2015 dintre Mayweather și Manny Pacquiao (4,4 milioane de telespectatori plătitori). “Motivul pentru care nu cred că va cădea recordul este urmărorul: în cazul luptei Mayweather - Pacquiao, toți jurnaliștii de box care au scris despre ea au afirmat că urma să fie un meci mare, între cei mai buni boxeri din lume. În cazul luptei Mayweather-McGregor nu avem această unanimitate. În plus, toți specialiștii sunt de părere că Mayweather îl va «omorî» pe McGregor, iar asta nu va ajuta la stabilirea unui nou record. Cred să se vor înregistra cam 3,7-4,25 milioane de telespectatori plătitori, cu puțin sub recordul de la Mayweather - McGregor”, a scris expertul MMA Kevin Iole.
ACTUALIZARE 20 iunie. După o perioadă de lâncezeală, Conor McGregor a declanșat un nou atac psihologic la adresa lui Floyd Mayweather. Luptătorul irlandez, care a început recent antrenamentele pentru marele meci din 26 august, și-a decorat pereții sălii în care se pregătește cu imagini mobilizatoare pentru el și demobilizatoare pentru adversar. Cele două picturi murale îl înfățișează pe McGregor lovindu-l pe Mayweather, lovituri care sugerează că boxerul american este aproape de K.O.
Conor McGregor, în sala de antrenament. (FOTO: instagram.com/thenotoriousmma) Conor McGregor, în sala de antrenament. (FOTO: instagram.com/thenotoriousmma)

Antrenorul lui Conor s-a declarat convins că elevul său poate realiza surpriza împotriva lui Mayweather. “Nu am nici o îndoială că va reuși. Cred că vom avea parte de o noapte nebună. Este o sarcină grea, dar dacă cineva o poate îndeplini, acel cineva este Conor. El șochează de fiecare dată. Înaintea fiecărei lupte, oamenii îi spun «Nu poți s-o faci!», dar el îi contrazice de fiecare dată. Cred că îl va învinge pe Floyd. Cred că îl va face KO. Va dura câteva reprize, dar o va face”, a afirmat Owen Roddy, citat de The Sun. 
Cu toate acestea, Floyd Mayweather rămâne marele favorit al meciului, pentru casele de pariuri. La William Hill, boxerul american are o cotă de 1.14, în timp ce Conor McGregor este cotat cu 5.50. Cine va miza pe o remiză poate câștiga de 41 de ori suma pariată.
ACTUALIZARE 19 iunie. Conor McGregor a început antrenamentele pentru meciul cu Floyd Mayweather, care ar putea stabili un nou record în privința prețurilor biletelor. Brandan Schaub, fost coleg cu irlandezul în UFC (campionatul profesionist nordamerican de arte marțiale mixte), consideră că McGregor îl poate surprinde pe Mayweather, chiar dacă cei doi se vor bate după regulile boxului, nu după cele ale artelor marțiale. ”Am pariat 100.000 de dolari că McGregor va câștiga o repriză și că îl va deranja pe Mayweather. Floyd va reacționa ceva de genul «La naiba, nu credeam că poate fi atât de rapid!»”, a declarat Schaub, citat de The Sun.Peach


A post shared by Conor McGregor Official (@thenotoriousmma) on
ACTUALIZARE 15 iunie. Americanul Floyd Mayweather a anunțat oficial, miercuri, la 20 de luni de la ultima sa luptă, că va reveni în ring pentru a-l înfrunta pe irlandezul Conor McGregor, starul artelor marțiale mixte (MMA), într-un meci de box inedit și foarte așteptat, care va avea loc pe 26 august, la Las Vegas (Nevada). “Nimeni nu este supărat în legătură cu această afacere”, a declarat președintele circuitului UFC, Dana White. “Toată lumea este fericită”, a precizat la rândul său conducătorul companiei Mayweather Promotions, Leonard Ellerbe.
ACTUALIZARE 18 mai. Conor McGregor (28 de ani), campionul UFC, a semnat contractul pentru meciul cu boxerul Floyd Mayweather (40 de ani); anunțul a fost făcut de Dana White, președintele UFC, și confirmat de luptătorul irlandez. “Am convins tabăra lui McGregor, iar acum mă voi concentra asupra lui Mayweather. Dacă ne vom putea înțelege, meciul va avea loc”, a declarat Dana White în timpul unui interviu pentru TNT. Președintele UFC a mai precizat că McGregor și Mayweather ar urma să se lupte respectând regulile boxului.
ACTUALIZARE 8 mai. Campionul din UFC, irlandezul Conor McGregor, a devenit vineri tata pentru prima dată!
ACTUALIZARE 4 mai. Ce mână are Floyd! Floyd Mayweather a dat încă un tun uriaș la pariuri. Fostul pugilist a mizat pe un meci de baschet din NBA
ACTUALIZARE 5 aprilie. Super-cadou! Floyd Mayweather i-a făcut cadou fiului său un super bolid. Puștiul a împlinit 16 ani
Conor Jack McGregor s-a născut vineri noapte, vestea fiind anunțată sâmbătă dimineață, informează sport.ro. Luptătorul de 28 de ani a postat apoi pe Instagram imagini cu băiețelul său si cu iubita ui, Dee Devlin, alături de mesajul: ”Dee și Junior se simt grozav! Vă mulțumesc pentru toate cuvintele drăguțe, sunt un tată mândru și binecuvantat”.

We can land the left paw from anywhere. Who wants it.

A post shared by Conor McGregor Official (@thenotoriousmma) onMarea confruntare va avea loc pe 10 iunie, în Las Vegas, iar fiecare sportiv va beneficia de o bursă de 100 de milioane de dolari! “Nu mai are rost să pierdem timpul. Trebuie să transformăm rahatul ăsta în realitate cât mai repede. S-o facem în iunie”, ar fi declarat Mayweather.

Ideea meciului s-a născut anul trecut


“Floyd îi imploră pe cei de la Showtime (n.r. - televiziunea care ar urma să transmită meciul” să îi dea 100 de milioane de dolari, ca să se bată cu mine. Când va avea banii ăștia, ne vom lupta”, a afirmat recent McGregor.
Zvonul despre un posibil meci Mayweather - McGregor a apărut la sfârșitul anului trecut și a căpătat parfum de credibilitate după ce irlandezul a căpătat licență de boxer.
Conor McGregor Conor McGregor

Citiți și Mayweather revine oficial în ring. Va boxa cu irlandezul McGregor
Ce sumă îi oferă șefii UFC lui Floyd Mayweather pentru un meci cu Conor McGregor
Floyd Mayweather se consideră cel mai bun boxer din istorie. Ce a spus despre Muhammad Ali