10 lucruri care se întâmplă toamna. Unul dintre ele are legătură cu Facebook

10 lucruri care se întâmplă toamna - unele amuzante, altele serioase - au ieșit la iveală în urma unor studii ori statistici întocmite prin diverse țări din lume.

10 lucruri care se întâmplă toamna: sunt cele mai multe festivaluri!

  • Faptul că ne îngrășăm toamna (și iarna) ar putea fi efectul unui nivel scăzut de vitamina D, cred cercetători din domeniul medical și farmaceutic. Lipsa acestei vitamine (pe care o sintetizăm cel mai bine vara, în zilele lungi și însorite) ar duce la stocarea grăsimii, în locul arderii ei. În medie, luăm 2-4 kilograme în greutate în sezonul rece.

  • Toamna, veverițele adună nuci, alune și semințe pentru iarnă, îngropându-le în diverVeveritase locuri de pe teritoriul lor. Nu-și amintesc, mai târziu, chiar toate locurile unde au depozitat hrana, iar o parte din semințele și nucile rămase sub pământ încolțesc și așa apar pomi și plante noi...

  • Încălzirea globală, ne anunță oamenii de știință, ne-ar putea văduvi de spectacolul culorilor toamnei - pomiii pictați în galben, portocaliu și roșu și covorul de frunze multicolore așternut pe jos. Explicația: frunzele copacilor își schimbă culoarea pe măsură ce temperaturile scad; dacă temperaturile vor rămân ridicate mai multă vreme, apoi vor scădea brusc, nu treptat, coronamentul se va usca brusc, fără a mai căpăta culorile spectaculoase care ne bucură acum ochii.

  • Toamna au loc cele mai multe festivaluri, care de care mai spectaculoase. În Germania este celebrul Oktoberfest împrumutat și de alte țări (inclusiv de România), americanii au Ziua Recunoștinței și Halloween, iar mexicanii, Ziua Morților. În India are loc Festivalul Luminilor, în Albuquerque, New Mexico, are loc cel al baloanelor, iar în Thailanda, cel al vegetarienilor.


Citește și: Cum poţi să afli o parolă de WiFi. E incredibil de simplu
Loading...