Adela vă sfătuiește în sex și iubire. „Vrea să-i cunosc copiii, dar îmi este teamă de cum vor reacționa”

De când lumea si pământul, sexul şi, mai ales, iubirea generează bătăi de cap şi încurcături, căci mintea nu se pune cu inima sau cu instinctele primare. În cea mai mare parte a situaţiilor create, un sfat sau simpla rostire a problemei pot aduce rezolvări. Pentru asta există Adela, gata să te asculte şi să te ajute să vezi lucrurile mai clar.
Adela, specialista noastră în probleme de cuplu, îți stă la dispoziție.

Scrie-i Adelei pe adresa scrieadelei@libertatea.ro şi citește în Libertatea sfaturile ei.


Bună Adela,
Mă numesc Ana şi am 20 de ani. Am o relaţie cu un băiat mai mare decât mine cu 9 ani, lucru care nu mă deranjează deloc. El a fost căsătorit şi are doi copilaşi minunaţi. Problema nu este aici, pentru că eu iubesc enorm copiii, deci nu ar fi vreo problemă. Problema este la el. Deşi de comportă foarte frumos cu mine, are unele perioade în care îl simt rece şi nepăsător. Oare să fie din cauza fostei soţii, care l-a părăsit pentru altul? El vrea să îmi facă cunoştinţă cu ăia mici şi, deşi eu îi cunosc, totuşi îmi este teamă, pentru că nu ştiu cum vor reacţiona. Şi încă o întrebare: ar trebui să îmi pese de ceea ce zice lumea când se va auzi că sunt cu el?

Adela răspunde:


Dragă Ana,
Câtă vreme între tine și acest bărbat lucrurile merg bine, totul va evolua de la sine. O să-i cunoști pe copiii lui la timpul potrivit și nu ai de ce să-ți faci griji. Copiii din ziua de azi înțeleg mult mai multe, și dacă spui că fosta lui soție l-a părăsit pentru altcineva, iar copiii sunt la ea, ei deja se așteaptă ca și tatăl lor să fie cu altcineva. Aproape că îndrăznesc să cred că au auzit despre tine și, decât să-și formeze o impresie din ce spun alții, mai bine să te cunoască personal. Nu e cazul să te gândești că trebuie să fii ca o mamă pentru ei, ei vor veni în vizită, iar dacă tu ești mai tânără, înseamnă că ești mai apropiată de vârsta lor și te vor privi ca pe o prietenă mai mare. Depinde numai de tine să le intri în grații. Însă, trebuie să fii pregătită ca iubitul tău să fie mereu legat de familia lui. Chiar dacă nu mai are nicio relație cu fosta, tot e necesar să comunice cu ea, din cauza copiilor. Dacă ceva nu va merge bine între tine și el, sau între fosta nevastă și iubitul ei actual, nu e exclus ca cei doi foști soți să-și amintească de vremurile bune. Așadar, gândește-te de mai multe ori în ce te bagi, pentru că va fi necesar să fii extrem de tolerantă și de drăguță cu el, dacă vrei să rămână cu tine.

Loading...