"Am o cicatrice după o cezariană, care s-a mărit foarte mult şi este roşie-vineţie. Ce pot să fac că să scap de ea?" Medicul estetician Adina Alberts răspunde

"Am o cicatrice după o cezariană, care s-a mărit foarte mult şi este roşie-vineţie. Ce pot să fac că să scap de ea?". Medicul estetician Adina Alberts răspunde întrebărilor dumneavoastră şi oferă soluţii şi consultaţii gratuite pentru numeroase probleme. Nu trebuie decât să-i scrieţi pe a adresa mediculesteticianraspunde@ringier.ro şi să urmăriți site-ul nostru pentru răspunsuri.
Din descrierea pe care aţi făcut-o, se pare că aveţi o cicatrice hipertrofică ce tinde să evolueze spre cheloid.
Cicatricea hipertrofică este acea cicatrice care este mărită de volum, arată că un cordon roşiatic, retractil. Există persoane care au predispoziţie la formarea unor astfel de cicatrice.
Există însă situaţii în care aceste cicatrice apar din vicii de tehnică operatorie sau din cauza utilizării unui material de sutură inadecvat sau de proastă calitate.

Trebuie să fiţi evaluată din punct de vedere al corectitudinii suturii. Adică, în cazul în care cicatricea este greşit poziţionată, prezintă bride, tegumentul nu a fost aproximat corect, firele de sutură sunt de slabă calitate, cicatricea este mai veche de 6 luni, iar dvs nu aveţi predispoziţia genetică la formare de cheloid, atunci trebuie reluată intervenţia şi refăcută sutură. În general se face cu anestezie locală, nu necesită spitalizare, iar costul este în jur de 500 de euro.


În cazul în care faceţi parte din categoria persoanelor care au predispoziţie genetică la formare de cheloid, iar cicatricea este corect plasată, trebuie să urmaţi un tratament injectabil cu Triamcinolon acetonid, un preparat cortizonic injectabil, injecţiile fiind plasate direct în cicatrice. Injectarile trebuie să fie lunare, timp de minim 6 luni.


Alte tratamente care pot ajută în cazul în care va confruntaţi cu o cicatrice hipertrofică:
-masaj local zilnic , intens.
-aplicaţii locale de Stratamend/ Vera olio/ vitamina E uleioasă
-injectări locale de toxina botulinica
-aplicarea locală de plasturi cu silicon anticicatriceali- cu rol în reducerea şi modelarea cicaricelor inestetice.Medicul Adina Alberts va fi la dispoziția cititorilor Libertatea și va răspunde întrebărilor legate de frumusețea exterioară și cele mai bune metode pentru a o dobândi. Scrie-i pe adresa de mail mediculesteticianraspunde@ringier.ro


Dr. Adina Alberts
Citeşte şi:

Loading...