Amal Clooney s-a întors la muncă după naștere și cere drepturi pentru victimele ISIS la ONU

Vezi galeria foto
Proaspătă mamă a doi gemeni, Amal Clooney, renumit avocat pentru drepturile omului, s-a întors la muncă și a putut fi văzută joi la reuniunea Consiliului de Securitate al ONU, în timp ce consiliul a votat să investigheze crimele de război ISIS ca urmare a campaniei pe care ea a dus-o în favoarea sclavilor sexuali din comunitatea Yazidi.
Amal Clooney, care este căsătorită cu vedeta de la Hollywood, George Clooney, reprezintă membri ai comunității Yazidi din Irak, care au fost violați și răpiți de militanți ai Statului Islamic.
Avocata, care a născut gemenii cuplului, Ella și Alexandru în iunie, a declarat la începutul acestui an că națiunile nu trebuie să lase grupul extremist "să scape de acuzațiile de genocid". "Yazidis și alte victime ISIS doresc dreptate făcută de o instanță de judecată și nu merită nimic mai puțin", a spus Amal.
Înainta deciziei, Clooney, părea încrezătoare că membri Consiliului ONU vor vota în favoarea campaniei sale, și a fost văzută zâmbind, salutând și dând mâna cu uni dintre cei mai importanți lideri ai lumii, inclusiv ambasadorul SUA la Națiunile Unite Nikki Haley.
Vara trecuta, Clooney a anuntat ca va reprezenta victimele Yazidi. La acea vreme, ea a spus: "A fost groaznic să aud mărturiile fetelor de 11 și 12 ani despre ce li s-a întâmplat. Și încă nu am reușit să facem nimic”.
În urma votului de joi, anchetatorii ONU pot ajuta acum Irakul să colecteze dovezi pentru a construi cazuri potențiale de crime de război împotriva ISIS.


Citește și: MOMENT RAR: Președintele Franței vorbește fără ocolișuri despre controversata lui căsătorie: ”Mi-e foarte greu să vorbesc despre asta”

Loading...