Anunțul umanitar fals care a devenit viral pe Facebook. Reacția Centrului de Transfuzie Sanguină Bucureşti. "Vă aşteptăm la centru să donaţi şi să salvaţi"

Anunțul umanitar fals care a devenit viral pe Facebook. Un mesaj în care se făcea apel pentru donare de sânge necesar unei fetiţe de 11 ani, internată la spitalul Fundeni, a apărut joi pe reţelele de socializare. Oamenii au distribuit apelul, iar unii s-au interesat la unitatea medicală, descoperind că este vorba despre un caz din 2009.
"Dă şi tu sfoară în ţara după grupa AB pozitiv. Dacă cineva e dispus să doneze sânge...pentru o fetiţă cu aplazie medulară ... Este la spitalul Fundeni (Bucureşti) , secţia de Pediatrie, are 11 ani, se numeşte Tudor Alexandra Mihaela şi până la operaţie face transfuzii zilnice. Altfel moare. Măcar dă mai departe!!! Nu-i greu!!! (un simplu forward ajută o viaţă de îngeraş)", suna mesajul distribuit, astăzi,  pe Facebook.

Un mesaj în care se făcea apel pentru donare de sânge necesar unei fetiţe de 11 ani, internată la spitalul Fundeni, a apărut joi pe reţelele de socializare Mesajul în care se făcea apel pentru donare de sânge necesar unei fetiţe de 11 ani, internată la Fundeni

Ulterior, mai mulţi oameni care s-au interesat de caz au sesizat că este vorba despre un apel fals, Centrul de Transfuzie Sanguină Bucureşti confirmând informaţia, precizează Mediafax.
"Apreciem disponibilitatea voastră de a da o mână de ajutor în cazul semnălarii unui caz care necesită transfuzie de sânge în spital. De data această, însă, vă dăm o veste bună: mesajul este din anul 2009, Alexandra are 19 ani, este bine, ultima internare a avut-o în februarie 2017, iar noi îi dorim mulţi ani sănătoşi şi fericiţi! Iar pe voi vă aşteptăm la centru să donaţi şi să salvaţi, pentru că mereu există o mamă, un unchi sau o prietenă care au nevoie de noi", transmite Centrul de Transfuzie Sanguină Bucureşti, pe pagina de Facebook.CITEȘTE ȘI... Primele declarații ale Mariei Constantin după ce soțul ei i-a adus acuzații grave
 
Loading...