Associated Press: SUA vrea să implice Garda Națională în misiuni antiimigrație. Casa Albă Neagă

Administrația Trump ar intenționa să mobilizeze Garda Națională pentru misiuni de capturarea a imigranților ilegali, potrivit unui document intern care a ajuns în presă. Casa Albă a negat însă cu vehemență aceste informații. 
Documentul intern care a ajuns în presă după ce a fost obținut de Associated Press cuprinde 11 pagini. Potrivit acestuia, apropximativ 100.000 de militari ai Gărzii Naționale ar urma să fie mobilizați în 11 state americane, cu misiunea de a captura imigranții ilegali. Cele 11 state se întind din Portland până în Mexic și curpind numai patru state care au graniță comună cu Mexic: California, Arizona, New Mexico şi Texas.
Potrivit documentului, redactat de către secretarul pentru Securitate Internă, John Kelly, guvernatorii celor 11 state vor putea doar să-și dea acordul cu privire la participare trupelor statale la aceste misiuni, puterea lor de decizie fiind una limitată.
După apariția documentului în presă, Casa Albă a negat cu vehemență informațiile publicate. Anterior, Donald Trump a susţinut că scurgerile de informaţii dinspre administraţia prezidenţială sunt reale, dar articolele care apar în urma acestor scurgeri sunt ”ştiri false”.
Preşedintele SUA, Donald Trump, a promis că săptămâna viitoare va adopta un nou decret antiimigraţie. "Voi menţine promisiunile, nu voi da înapoi de la apărarea ţării. Vom emite o nouă ordonanţă executivă săptămâna viitoare, pentru a apăra în totalitate ţara", a spus liderul de la Casa Albă.
 
 
Loading...