Banc de nisip apărut pe Dunăre, la Galați. Nu reprezintă un pericol pentru navigație, dar se traversează mai mult cu Bacul

Durata unei traversări cu Bacul s-a dublat, la Galați. Scăderea nivelului Dunării a dus la la apariția unui banc de nisip, cu lungimea de trei sute de metri, chiar în mijlocul albiei fluviului.
Astfel, marinarii care asigură traversarea cu bacul trebuie să-l ocolească, manevră ce duce la dublarea duratei unei traversări între Galați și IC Brătianu, informează presagalati.ro.


CITEȘTE ȘI... EXCLUSIV/ Soţul Antoniei, chemat să dea declaraţii în procesul deschis de Alex Velea
„Noi ne respectăm programul, bacurile pleacă din jumătate în jumătate de oră, numai că o cursă pe care o făceam în șapte minute, acum o facem în 12-14 minute. Nu-i ceva nou, mereu când Dunărea e scăzută se întâmplă asta. Întâmpinăm problem mai mari la îmbarcarea mașinilor, dar ne descurcăm”, a declarat șeful flotei Trecere Bac SRL, Grigore Crăciun.
Totusi, autoritățile locale dau asigurări că bancul de nisip nu reprezintă un pericol pentru navigație. „Nu este pe șenalul navigabil și deci nu este nicio problemă pentru navigație. Există suficient șenal de 150 de metri lățime pentru că Dunărea are 930 de metri lățime în zonă. S-a mai întâmplat și în alți ani, iar insula apare atunci când Dunărea este scăzută”, a precizat directorul Administrației Fluviale a Dunării de Jos (AFDJ) Galați, Dorian Dumitru.

FOTO: radioiasi.ro


CITEȘTE ȘI... Mihaela Borcea a făcut public regimul cu care a topit grăsimea: "am reuşit să slăbesc brusc 8 kilograme..."
 
Loading...