Bombardiere americane au zburat în apropiere de Coreea de Nord. Mesaj puternic din partea Pentagonului

Bombardiere B-1B Lancers, escortate de avioane de luptă F-15C, au zburat sâmbătă în largul coastei de est a Coreei de Nord. Pentagonul a numit această mişcare "un mesaj clar" adresat regimului din Phenian. Tensiunile dintre Statele Unite ale Americii şi Coreea de Nord au escaladat în ultima perioadă.
Pentagonul a transmis că bombardierele americane au zburat sâmbătă în "cel mai îndepărtat punct din nordul Zonei Demilitarizate în care a ajuns un avion de luptă sau un bombardier american în apropierea coastei Coreei de Nord în secolul 21".
Despre această acţiune, Pentagonul a mai spus că reprezintă un semn clar că SUA tratează cu maximă seriozitate "comportamentul nesăbuit al Coreei de Nord", transmite Sky News.
Gestul americanilor vine la o zi după ce Phenianul a ameninţat că va testa o nouă bombă cu hidrogen. Citeşte şi: Ce se întâmplă în cazul în care Coreea de Nord testează o bombă cu Hidrogen deasupra Pacificului
Tensiunile dintre SUA şi Coreea de Nord au escaladat semnificativ în ultimele zile. Într-un discurs susţinut la Adunarea Generală a ONU, preşedintele american Donald Trump a spus că va "distruge complet Coreea de Nord". În replică, liderul de la Phenian, Kim Jong-un, l-a numit pe Trump un "deranjat mintal" care "va plăti scump pentru ameninţările sale".
FOTO: EPA


Prognoza meteo pentru lunile octombrie, noiembrie și decembrie. Ce vreme ne așteaptă până la finalul anului


Loading...