Cel mai mare regret al actriței Ileana Stana Ionescu: „Sper să se îndrepte vremurile chiar dacă eu n-am să mai apuc victoria”

Ileana Stana Ionescu este una din marile doamne ale teatrului românesc. Actrița, care în luna septembrie împlinește 81 de ani, a apărut în zeci de piese de teatru și filme, iar după o carieră impresionantă, a mărturisit și cele mai mari regrete pe care le are acum. 
Ileana Stana Ionescu, unul din numele de referință în teatrul românesc, regretă faptul că în prezent nu mai există grilă de teatru la radio.
„Îmi pare rău că nu mai există grilă de teatru la radio, de televiziune nu mai spun. Înainte se făcea cu seriozitate și cu temei tot ce se propunea. Când am venit la Teatrul Național director era Zaharia Stancu. Era extraordinar, se gândea la toată echipa pe care a angajat-o, mai ales la cei tineri, prin 1964 era tot timpul în sală să vadă cum sunt, dacă își fac datoria bine. Era extraordinar, ceva îmbărbătător, aveai credința că poți mai mult, că tot ce faci contează. Mă gândesc cu un regret nemăsurat la tinerii mei colegi, colege”, a spus Ileana Stana Ionescu.
Marea actriță recunoaște că se gândește cu regret la colegii ei mai tineri, care deși sunt talentați, nu au cum să câștige experiență.
„Mulți sunt foarte buni, dar dacă nu au ocazia să-și exercite profesia cu intensitate și continuu, nu au cum să salte, să câștige experiență. Sper să se îndrepte vremurile chiar dacă eu n-am să mai apuc victoria”, a spus actrița, potrivit Click.


Citește și: Bucureștiul, invadat de o specie nouă de insecte: Tigrul platanului. Cum scăpam de el


Loading...