Codul bunelor maniere la plaja – cele 10 reguli obligatorii!

Pentru ca aici, in redactie, visam cu ochii deschisi la vacante pe cele mai insorite plaje ale lumii, ne-am propus sa adunam si un top al celor mai de bun simt reguli care ne vor face sederea la soare mai placuta. Si noua, si altora!

1. Nu asculta muzica la maximum


Cele mai multe plaje din Romania au deja difuzoare din care tipa hit-urile verii. Dar, tocmai pentru ca te-ai plictisit sa le asculti obligatoriu pe repeat, nu inseamna ca poti sa ii obligi pe ceilalti sa iti asculte playlist-ul propriu. Daca ai chef de muzica pe plaja, ascult-o la casti sau in surdina.

2. Ai grija de copii


Teoretic nu ar trebui sa iti spunem noi asta. Dar, pentru ca am intalnit deja prea multi copii pierduti sau care se amesteca intre cearsafurile vecinilor, o sa o facem.
Ai grija de proprii copii – fie pentru ca nu vrei sa se piarda prin multimea de sezlonguri, fie pentru ca si vecinii tai de plaja au nevoie de aceeasi liniste pe care ti-o doresti si tu.

3. Foloseste facilitatile sanitare


Si asta este o regula care nu ar mai trebui repetata. Dar nevoia ne-a invatat ca merita rostita pana la enervare, mai ales cand am observat ca prea multi se bazeaza pe nisip sau pe apa marii ca sa isi rezolve anumite nevoi mult prea intime.

4. Strange resturile


Plaja si mai ales apa marii nu ar trebui poluate in nici un fel. Si asa exista suficiente deversari care fac ca marile sa nu fie cele mai curate. Asa ca ai grija, atunci cand iti parasesti locul, sa iei si deseurile cu tine sau sa le arunci in cosurile special amenajate.
Citeste materialul pe elle.ro
Loading...