Cristian Duicu, cercetat penal, a fost numit consilier la ANSVSA

Cristian Duicu a fost numit consilier al șefului Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA). Duicu este cercetat penal și a fost arestat de procurori pentru că ar fi instigat mai mulţi directori să falsifice documente pentru diagnosticarea cu boala vacii nebune a mai multor animale.
Cristian Duicu a fost numit consilier în cadrul ANSVSA pe 12 ianuarie, printr-un ordin semnat de preşedintele instituţiei, Geronimo Răducu Brănescu.
„La momentul încadrării la cabinetul demnitarului, domnul Duicu Cristian Ioan nu era înscris în cazierul judiciar, beneficiind astfel de prezumţia de nevinovăţie. Domnul Duicu Cristian Ioan nu a fost trimis în judecată pentru fapte care pun în pericol siguranţa naţională, ci pentru infracţiunea de abuz în serviciu. El a revenit în cadrul instituţiei noastre, după perioada de arest, prin hotărârea instanţei”, a precizat preşedintele ANSVSA, Geronimo Răducu Brănescu, potrivit Digi 24.

Cristian Duicu și mușamalizarea primului caz de boala vacii nebune


Cristian Duicu a fost implicat în scandalul mușamalizării primului caz de boala vacii nebune. Bovina depistată cu această maladie pe 30 aprilie 2014 apărea în registrul animalelor că ar fi fost sacrificată cu patru luni înainte. Din aceasta cauză, ANSVSA nu a putut identifica gospodaria din care provenea animalul şi nu au putut stinge focarul. Vaca bolnavă ar fi avut şase ani, o vârstă la care exportul este interzis, pentru că riscul de transmitere a bolii la om este mai mare. Duicu a fost acuzat că ar fi încercat să schimbe identitatea vacii bolnave și că fi dispus, în scris, ca şefii Direcţiilor Sanitar- Veterinare din judeţele Botoşani, Cluj şi Bistriţa Nasaud să modifice toate documentele.
ANSVSA se află la a doua numire controversată. Ionica Sfetcu, cercetată penal de DNA, a fost numită vicepreședinte al instituției, dar a fost demisă de premierul Sorin Grindeanu după câteza zile. Sfetcu este acuzată că a luat mită de 19 ori.
 
Loading...