Deputatul PSD Robert Pau anunță că nu va vota moțiunea: Grindeanu îmi e prieten, Dragnea e șeful meu

Deputatul PSD Robert Pau anunță că nu va vota moțiunea de cenzură: Grindeanu îmi e prieten, Dragnea e șeful meu, a spus deputatul PSD, luni, la Parlament. Este al doilea parlamentar PSD care anunță oficial că nu va vota moțiunea, după Alfred Simonis, tot din organizația de Timiș.
”O să fac exact ceea ce a deci organizația PSD Timiș și o să îl susțin pe Sorin Grindeanu. Nu voi vota moțiunea”, a spus el.
Deputatul de Timiș a precizat că nu îi este teamă că va fi exclus din partid, pentru modul în care se poziționează în privința moțiunii de cenzură. ”O să mă înscriu din nou în organizația Timiș, și asta este. Până la urmă, organizația, fără câteva persoane, îl susține în totalitate pe Sorin Grindeanu”, a spus el.
Robert Pau a mai spus că moțiunea de cenzură nu va trece, cu certitudine. Întrebat de ce l-a ales pe Sorin Grindeanu, Pau a răspuns: ”Pentru că Sorin Grindeanu este prietenul meu. Liviu Dragnea este șeful meu. În condițiile de față, am ales prietenul”, a mai adăugat Pau.
Nu este singurul parlamentar PSD care anunță că va vota împotriva moțiunii de cenzură. Luni, deputatul PSD de Timiș Alfred Robert Simonis și-a pierdut funcția în grupul parlamentar, după ce nu a semnat moțiunea de cenzură.
Anunțul a fost făcut luni, după ședința Biroului Permanent al Camerei Deputaților, de secretarul Ioana Bran.
În replică, Simonis spune că decizia a fost luată în disperare, că sunt mulți colegi din parlament care nu sunt mulțumiți că trebuie ăs dea acest vot, miercuri, și că din punctul său de vedere, moțiunea nu va trece.
Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu, denumită ”România nu poate fi confiscată! Apărăm democraţia şi votul românilor!”, a fost citită duminică în Parlament.
Moțiunea este semnată de 222 de deputați și senatori de la PSD și ALDE, în condițiile în care cele două partide au 244 de aleși în Legislativ. Votul va fi miercuri, de la ora 11:00.
Loading...