Examenul de Evaluare Națională 2017 a început cu emoții la română... pentru părinți

 
Examenul de Evaluare Națională 2017 a început astăzi, 19 iunie, cu prima probă, cea la Limba și Literatura Română. La această probă, elevii au avut de demonstrat apartenența poeziei "Ploaia" de Magda Isanos la genul liric, dar și de prezentat o întâmplare reală sau imaginară dintr-o competiție sportivă.


REVOLVAREA SUBIECTELOR LA EVALUAREA NAȚIONALĂ LA ROMÂNĂ.La Școala Gimnaziala Nr. 307 din Capitală, una dintre școlile considerate bune, unde elevii au terminat clasa a VIII-a cu medii mari, după ce copiii au intrat în sălile la examen, părinții tot au rămas cu emoții mari, în așteptarea lor.
Printre aceștia, părerile erau împărțite, mulți dintre părinți s-au temut poate mai multe decât elevii de proba la Limba Română, iar alții încă au sufletul îndoit pentru proba de miercuri, de matematică.
În ceea ce privește liceul și profilul favorit al tinerilor, lucrurile sunt neclare, mulți așteaptă să vadă mai întâi notele și mediile de admitere, înainte de a lua o decizie atât de importantă. De asemenea, un criteriu important în alegerea liceului, este să fie mai aproape de casă, având în vedere traficul din oraș.

Subiectul cel mai greu de astăzi a fost cel cu gramatică


”Tinerii au învățat și sunt bine pregătiți, dar emoțiile cele mai mari le avem tot noi, părinții. Fiica mea dorește să între la un liceu cu profil de Științele Naturii, dar am sfătuit-o să fie aproape de casă, să nu facă 3 ore pe drum”, ne-a mărturisit Vlad Irina, una dintre mămicile emoționate.

Momentul în care și-au văzut copiii după 2 ore de așteptare a fost unul emoționant, dar părinții și-au revenit repede, odată ce au aflat că subiectele au fost accesibile, în vederea tinerilor și totul a fost bine.
’’Examenul a fost unul OK, cred că o să iau peste 9 și o să întru la ce liceu vreau. Subiectul cel mai greu de astăzi a fost cel cu gramatică de la subiectul 2, cu subordonatele, dar partea de creație nu mi-a ridicat probleme, a fost mult mai simplu decât mă așteptam.’’, a povestit fericita și fiica doamnei Vlad.
După această primă probă, mai rămâne un singur pas, examenul de la matematică, de miercuri.


EVALUAREA NAŢIONALĂ 2017. Elevii susţin proba la Matematică pe 21 iunie. Model de subiect


Evaluarea Națională 2017 pentru clasele a VIII-a început luni, 19 iunie, cu proba la Limba română, și continuă miercuri, 21 iunie, cu proba la Matematică. După fiecare probă, Libertatea.ro va publica subiectele date la ambele probe și îți dă rezolvările corecte ale subiectelor. 


Urmăriţi în secţiunea specială din Libertatea.ro toate informaţiile legate de EVALUAREA NAȚIONALĂ 2017: calendarul examenelor, subiecte, noutăţi. 


REZULTATE BACALAUAREAT 2017. Când se afişează notele la EVALUAREA NAŢIONALĂ 2017


Primele rezultate la EVALUAREA NAŢIONALĂ 2017 vor fi afişate pe 26 iunie şi în aceeaşi zi, elevii nemulţumiţi de note pot depune contestaţii. Rezolvarea contestaţiilor va avea loc pe 27-29 iunie, iar rezultatele finale la EVALUAREA NAŢIONALĂ 2017 vor fi afişate pe 30 iunie.


Anul acesta, se modifică regulile pentru contestaţii la EVALUAREA NAŢIONALĂ 2017, dar şi pentru BACALAUREAT 2017. Se elimină regula diferenţei de 50 de sutimi, astfel că nota va fi modificată şi dacă între nota iniţială şi cea după contestaţie este o diferenţă mai mică de 50 de sutimi.

„Candidații la aceste examene, atunci când solicită reevaluarea lucrării, iau la cunoștință sub semnătură că nota poate fi modificată în plus sau în minus și cu 0,10 puncte, și cu 0,50. Urmare a reevaluării, nota finală este cea de la contestaţii”, a anunțat Ariana Bucur, secretar de stat în Ministerul Educaţiei.


Calendarul examenelor de la Evaluarea Națională 2017


19 iunie 2017: Limba şi literatura română – probă scrisă
21 iunie 2017: Matematica – probă scrisă
22 iunie 2017: Limba şi literatura maternă – probă scrisă
26 iunie 2017: Afişarea rezultatelor (până la ora 16)
26 iunie 2017: Depunerea contestaţiilor (orele 16 – 20)
27-29 iunie 2017: Rezolvarea contestaţiilor
30 iunie 2017 : Afişarea rezultatelor finale după contestaţii

Citește și: 

Loading...