EXCLUSIV/ Fostul preot Constantin Corceagu despre Episcopul Slatinei, acuzat de relații homosexuale. „Să se vadă cine este curat și cine nu”

Fostul preot Constantin Corceagu face dezvăluiri despre episcopul Slatinei, acuzat de relații homosexuale cu un înalt ierarh pe Muntele Athos. Părintele pensionat din cauza unui scandal cu tentă sexuală îi cere lui episcopului Sebastian Pașcanu să facă un test de castitate. Motivul: înaltul ierarh a fost ales din rândul călugărilor care ar trebui să-și păstreze puritatea. Mai mult, preotul a mărturisit că episcopul Slatinei l-a alungat din Biserică pe motiv că a refuzat să poarte barbă.
Biserica Ortodoxă Română este afectată de scandal. Episcopul Slatinei și Romanaţilor, Sebastian Paşcanu, este acuzat că ar fi întreținut relații sexuale cu Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei, chiar pe Muntele Athos. Asupra înaltului ierarh planează suspiciuni după ce Constantin Corceagu, un preot pensionat, i-a cerut să facă testul de castitate pentru a demonstra că nu a căzut în desfrânare, prin păcate trupești.
“Eu nu vreau decât descoperirea adevărului. (...) Nu pot să bag mâna în foc pentru astfel de lucruri. Să se cerceteze. Ceea ce cer eu este ca toți cei asupra cărora planează aceste suspiciuni să facă proba medico-legală, ca să arate că-și păstrează castitatea sau că și-au păstrat castitatea”, a declarat, pentru Libertatea, preotul pensionat Constantin Corceagu (foto).

Constantin Corceagu a explicat că episcopii sunt aleși din rândul călugărilor. De aceea, ar trebui să facă testul de castitate o dată la doi ani, ca să demonstreze că și-au păstrat virginitatea.
„Cum și preoților li se impune să fie căsătoriți, și la ei (la călugări, n.red) aceste probe trebuie să fie verosimile din când în când, ca să se vadă cine este curat și cine nu”, a precizat Constantin Corceagu.

Preotul pensionat a fost, la rândul său, implicat într-un scandal cu tentă sexuală. În 2010, a fost fotografiat în biserică alături de mai mulți tineri, toți îmbrăcați sumar.
“În 2010, am fost târât nevinovat într-un scandal. Mi s-au băgat în calculatorul pe care-l aveam la biserică niște fotografii cu bărbați goi, dar în nici una nu apare chipul meu. Și (episcopul Slatinei) m-a acuzat de homosexualitate. Deci, frustrările lui a căutat să le răsfrângă asupra anumitor preoți”, a povestit fostul preot.

Constantin Corceagu spune că înlăturarea sa din Biserică a fost o răzbunare a lui Sebastian Pașcanu, Episcopul Slatinei și Romanaţilor.
 “A fost o răzbunare. Când ne-am certat în ședința preoțească, a zis că l-am umilit. Domnule... Cine minte? Dumneata m-ai umilit în fața tuturor preoților, dar va veni vremea când eu te voi umili nu numai în fața preoților, a întregii lumi”, a povestit preotul pensionat.

Părintele Constantin Corceagu, care a slujit la Biserica Sfântul Nicolae din Slatina până în 2010, a spus că scandalul uriaș a izbucnit din cauza unei dispute bisericești legată de purtarea bărbii.
 “Eu m-am certat cu el mai înainte din cauza problemei bărbii, că ne-a impus tuturor să purtăm barbă. Eu cum am făcut studiile de doctorat la Universitatea Pontificală din Salamanca (Spania), trăind în mijlocul catolicilor, dar nu am considerat de bun augur barba”

Fostul părinte speră ca Sfântul Sinod, care se întrunește zilele acestea, să pună capăt scandalurilor sexuale care afectează imaginea Bisericii Ortodoxe.
sursă foto: episcopiaslatinei.ro


Citește și Un profesor român a făcut o descoperire uriașă pentru depistarea cancerului
 
Loading...