GALERIE FOTO/ STRONGMAN MAMAIA 2017. Cinci forțosi s-au întrecut, dar numai unul a fost ales cel mai puternic om

Vezi galeria foto
STRONGMAN MAMAIA 2017. Sâmbătă seară, în stațiunea Mamaia cinci sportivi s-au întrecut pentru titlul de „Strongman“. Competiția a ajuns la a VII-a ediție și a adus la start oameni cu greutate. 
Un om obișnuit nu ar putea urni din loc greutățile folosite în cadrul competiției. Este vorba de sute de kilograme ce au trebuit ridicate, mutate, susținute în aer o anumită perioadă de timp sau pe o anumită distanță.
La Strongman Mamaia 2017 s-au întrecut numai cinci participanți, iar asta datorită probelor dificile, care sunt la nivelul celor din concursurile internaționale. Cei cinci au fost: Sucman Rodion (Republica Moldova), Vadim Smoleac (Republica Moldova), Vasile Pitirici (România), Vladimir Comorovschi (România) și Mutasem Srieh (România).


„Conceptul acestei competiții este acela de a desemna cel mai puternic om din România, prin 5 probe de forță care au un grad de dificultate ridicat față de cele care se mai văd prin celelalte competiții naționale. Intenția acestei competiții este aceea de a pregăti sportivii români pentru nivelul competițional internațional, unde greutățile din probe au crescut considerabil“, au declarat organizatorii concursului.

Probele Strongman Mamaia 2017, în ordinea desfășruării lor  • Îndreptări cu mașina (car deadlift) - echivalentul a 300 kg

  • Împinsul bușteanului (log lift) - 150 kg

  • Priza fermierului (farmer's hold) - 150 kg/braț

  • Gantera gigant (circul dumbell) - 100 kg

  • Jugul (super yoke) - 500 kg, probă la care Vasile Pitirici a stabilit un nou record național, cu 600 kg pe distanța de 1 metru.


Câștigătorul Strongman Mamaia 2017 a fost desemnat Sucman Rodion. Pe locul doi s-a clasat Vladimir Comorovschi, iar pe locul 3, Vasile Pitirici.

Sucman Rodion a mai câștigat pe 10 august și concursul Strongman disputat la Carei, județul Satu Mare.
FOTO: CĂTĂLIN SCHIPOR


Citește și: FOTO/ Așa se mergea la mare acum 111 ani! Provocarea autorităților de a caza și hrăni peste 5.000 de excursioniști, în anul 1906


Loading...