Haos în școlile din sectorul 4, din cauza lipsei agenților de pază / VIDEO

Școlile din sectorul 4 nu mai au pază. Rezultatul: părinții sunt nervoși, copiii, dezorientați, iar învățătoarele încearcă să calmeze spiritele. Ceea ce trebuia să fie un început de școală frumos s-a transformat într-un haos, din cauza lipsei bodyguarzilor. Se întâmplă la toate unitățile de învățământ din sectorul 4 al Capitalei, unde nu mai există agenți de pază.
Ieri, la Școala Generală numărul 119, zeci de părinți se împingeau în dreptul unei portițe, în așteptarea copiilor lor. ”Fiindcă nu mai este pază au decis să-i scoată pe cei mici aici (pe o poartă laterală mică-n.r.), ca să nu se intersecteze cu cei mari, care vin la ore și intră pe intrarea mare. Dar e anormal să ne bulucim cu toții așa”, ne-a spus Georgeta, mămica unui copil din clasa 0. Și cum nu toți părinții aveau loc acolo, situația a degenerat într-un mare scandal. ”Faceți, domne' ceva și puneți pază în școală! Nu îi scoateți în stradă. Ieșirea aia secundară e fix în stradă, vin mașini, ei sunt mici. Chiar trebuie să se întâmple o nenorocire să ia cineva măsuri?” striga ieri nervos tăticul unei fetițe din clasa întâi.

Școlile din sectorul 4 nu mai au pază: primăria susține că nu mai sunt bani


Situația de la școala 119 este la fel în toate unitățile de învățământ din sectorul 4. Sute de părinți i-au scris primarului pe contul lui de socializare să rezolve problema și să reintroducă paza. Doar că răspunsul nu a fost deloc pe placul loc, fiindcă din punctul de vedere al primarului Daniel Băluță, situația este sub control.
Contractele pentru serviciile prestate au expirat, iar paza în unitățile de învățământ preuniversitar de stat de pe raza sectorului 4 al Capitalei nu va mai fi asigurată de către firmele de pază. În prezent, în școlile și gradinițele din sectorul 4, pe timp de zi, paza va fi asigurată de către personalul unităților de învățământ. Pe timpul nopții, unitățile de învățământ vor fi monitorizate prin intermediul sistemelor de supraveghere video precum și a celor anti-efracție instalate”, ne-au transmis reprezentanții Primăriei Sectorului 4.
Deși aceștia susțin că la școli vor fi prezente echipaje ale Poliției Locale, ieri în zona școlii nr. 119 ( unde sunt și două grădinițe: Grădinița 62 și Grădinița 243- Înșir'te Mărgărite) nu era nici un agent local.
Primăria Sectorului 4 plătea, pentru serviciile de pază, aproximativ 500 de mii de euro/lună, ceea ce, suțin ei, era o sumă foarte mare.

Iată ce au decis ieri consilierii locali


Consilierii locali de la Sectorul 4 au dezbătut, miercuri, situația școlilor din sector, și nu s-a găsit nicio soluție pentru rezolvarea acestei probleme. Astfel, unitățile de învățământ vor rămâne în continuare fără pază.
Consilierul USR Moulin Guilhem Christian a declarat pentru Libertatea că a fost o dezbatere foarte lungă și că primarul Sectorului 4, Daniel Băluță le-a transmis că nu este rolul Primăriei să asigure această pază a unităților școlare. ”A adus ca exemplu și unele articole de lege, și ne-a transmis că a făcut o solicitare la Ministerul Educației, pentru modificarea organigramei școlilor, pentru a introduce personal auxiliar care să se ocupe cu paza școlilor. Primarul ne-a spus că nu a primit niciun răspuns, deocamdată, din partea Ministerului”, a mai spus consilierul USR.
În timpul ce primăria încearcă să paseze vina către Inspectoratul Școlar al Municipiului București mii de părinți stau îngrijorați cu privire la siguranța copiilor lor în școli.
Citește și: EXCLUSIV/ Prețul divorțului lui Marcel Toader de Maria Constantin. Afaceristul a cerut 20.000 de euro ca să spună tot
Loading...