Infanta Cristina, sora regelui Felipe al VI-lea al Spaniei, a fost achitată de acuzaţiile de complicitate la fraudă și evaziune fiscală

Infanta Cristina, sora regelui Felipe al VI-lea al Spaniei,  a fost absolvită de acuzaţiile de complicitate la fraudă și evaziune fiscală, informează Euronews.
Deși Cristina a scăpat de acuzații, soțul ei Iñaki Urdangarin a fost condamnat la şase ani şi trei luni de închisoare pentru fraudă şi evaziune fiscală.
Infanta Cristina, care era acuzată că l-a ajutat pe soţul ei să deturneze bani publici  prin intermediul unei fundaţii înfiinţate de cei doi, va trebui totuși să plătească o amendă de 265.000 de euro pentru că deţine responsabilitate administrativă.
Deciziile nu sunt definitive, putând fi atacate prin apel la Tribunalul Suprem, însă cumnatul regelui Spaniei ar putea fi închis încă de vineri.
Fost campion olimpic de handbal, Iñaki Urdangarin a fost acuzat că s-a folosit de poziţia sa în cadrul familiei regale pentru a obţine contracte în Insulele Baleare şi Valencia, prin intermediul unei societăţi cu scop nelucrativ, Noos, pe care o prezida.
În anul 2015, Regele Spaniei, Felipe al VI-lea a decis să îi retragă titlul de ducesă surorii sale, infanta Cristina, ce era anchetată pentru delicte fiscale, într-un scandal de corupţie care îl implica şi pe soţul său.
Loading...