Lecție de omenie. Un copil și-a donat bicicleta unei familii fără posibilități

Andrei Ganea, un băiat în vârstă de 12 ani din Telciu, Bistrița, a oferit zilele trecute o adevărată lecție de omenie când a decis să-și doneze bicicleta unei familii fără posibilități.
Pentru că Andrei a obținut anul acesta 10 pe linie la școală, băiatul a primit de la părinții săi o bicicletă nouă, el luând decizia ca pe cea veche să o doneze unei familii fără posibilități.
Băiatul, care învață la Școala Generală din Telciu, iar anul acesta a participat la Olimpiada județeană de Geografie, unde a obținut locul al II-lea, a văzut anunțul Asociației Orașul Mariei, care căuta o bicicletă pentru o familie de pe Valea Bârgăului.
„Învăţând bine, anul acesta a primit altă bicicletă mai scumpă, iar cea veche a rămas. Am văzut anunţul făcut pe Facebook de această asociaţie şi am hotărât să o dăm. A spus „mami, o dăm”, nu a avut nici o obiecţie. După mi-a spus că aşa de bine se simte că şi-a dat bicicleta la cineva care nu are şi se bucură de ea. Sunt oameni cu bani care nu fac astfel de gesturi. E bine ca din puţinul tău să dai şi la altul. E bine să le dai şi altora, pentru că nu se ştie niciodată, fiecare poate ajunge într-o astfel de situaţie”, a spus mama lui Andrei, pentru Bistrițeanul.

Bicicleta lui Andrei a ajuns la o familie cu trei copii de pe Valea Bârgăului, de ea urmând să se bucure Ionuța (12 ani), Daniela (10 ani) și Florinel (9 ani), copii ce sunt crescuți doar de mamă, tatăl fiind paralizat și internat într-un azil. Cei patru locuiesc într-o casă compusă dintr-o singură încăpere și o cămară.
Sursa foto: bistriteanul.ro
Loading...