Liga 1, etapa 1. Viitorul - Gaz Metan Mediaș 3-0. Ganea, gol de generic! Reacţii / VIDEO

Liga 1, etapa 1. Viitorul - Gaz Metan Mediaș (luni, ora 18:30, Digi, Dolce, Look TV). 

Viitorul - Gaz Metan 3-0


Au marcat: Chiţu (31), Ganea (36), Ţucudean (62)
VIDEO AICI ŞI AICI
Campioana României, FC Viitorul, s-a impus la pas în primul meci al sezonului cu numărul 100 din Liga 1.
Trupa pregătită de Gică Hagi a trecut cu 3-0 de Gaz Metan Mediaş, la campătul unui meci în care nu s-a pus niciodată problema învingătoarei.
Eroul meciului a fost fundaşul Cristian Ganea, care a reuşit un gol de senzaţie în prima repriză.
"E începutul de campionat. Trebuia să începem cu dreptul. Suntem mulţumiţi şi fericiţi. Îmi place să câştig. Casap se pare că nu e bine. Vom vedea. E tânăr şi sperăm să-şi revină repede. La golul lui Ganea a fost iniţiativa lui de a şuta la poartă. E un fotbalist foarte bun, care a progresat foarte mult. La următorul meci, cu CFR Cluj, va fi care pe care. Şi noi şi ei ne dorim să câştigăm. O să fie un meci frumos. Ne pregătim şi la meciul din cupele europene. Trebuie să ne batem şi să ne calificăm. Cu Benzar vom vedea ce va fi", a declarat Gică Hagi, antrenorul de la FC Viitorul.
"Felicit echipa pentru victorie şi mă bucur pentru golul marcat. Am uitat de Supercupă. Am început campionatul cu dreptul, ăsta e cel mai important. După antrenamente, râmân şi exersez loviturile libere. Am mai furat şi de la domnul Hagi execuţia. Urmează un meci important cu CFR Cluj. Mergem acolo să ne facem datoria şi să veim cu punct sau puncte. Şi în cupele europene ne dorim să avem o evoluţie bună",  Cristian Ganea.
"Golul lui Ganea putea fi apărat de portar doar dacă pleca cu un minut înainte. Este importnt pentru noi că am câştigat. Această victorie ne dă încredere. Cu Marsilia a fost un meci important. Am văzut cum joacă echipele în Europa. Vom avea astfel de partide în cupele europene, dar cel mai important meci e cel care urmează, cu CFR Cluj", a precizat George Ţucudean.
"Ne aşteaptă un an foarte greu. Avem lipsuri în toate compartimentele. Va trebui cât mai repede să ne revenim. Ca orice început, e greu. Prea mult timp nu avem. Victoria de astăzi nu o putem pune sub semnul întrebării, chiar dacă şi noi am avut trei mari ocazii de gol. Ne doare această înfrângere. Îi dorim succes campioanei în cupele europene", a declarat la Dolce Sport, Cristi Pustai, antrenorul de la Gaz Metan.
"Au fost mai buni ca noi. Am avut trei ocazii mari, dar, din păcate, nu am marcat. Contează şi lipsa de omogenitate. Trebuie să arătam altfel. Să avem mai multă voinţă şi să credem în noi. Trebuie să ne revenim şi viitorul meci să mergem la victorie", a spus Ionuţ Voicu.
FC Viitorul: Rîmniceanu - Boli, Țîru, M. Constantin, Ganea - Benzar, Nedelcu, Casap (7 Cicâldău) - Chițu (58 Lopez), Țucudean, Herea (68 Băluţă). Rezerve: Buzbuchi - Dumitra, Ciobanu, Lopez,, Cicâldău, Purece, Băluță.

Gaz Metan Mediaș:
Greab - Zderic, Khubuitia, Danci, Bușu - Mitic, Bic (Tîrcoveanu) - Sg. Popovici (63 Buziuc), Curtean (46 Voicu), Olaru - Golubovic. Rezerve: Pleșca - Gomes Pereira, Tîrcoveanu, Trif, Voicu, Buziuc, Păcurar.

Final de meci.
Min. 90: Buziuc, singur cu Rîmniceanu în faţă, a trimis pe lângă poartă
Min. 79: Ţucudean, pătruns în care, a trimis o "ghiulea" deturnată în corner de Greab
Min. 73: Rîmniceanu scoate excelent în bara transversală mingea trimisă de Danci din lovitură liberă de la 22 de metri
Min. 64: Buziuc l-a driblat pe Rîmniceanu, dar apoi a trimis balonul în plasa laterală
Min. 62: Ţucudean a marcat cu capul, din şase metri
Min. 56: Ţucudean a şutat pe jos, puţin pe lângă poartă
A început partea secundă
Final de primă repriză
Min. 36: Ganea a marcat din lovitură liberă de la 30 de metri, mingea lovind bara la vinclu, înainte de a intra în poartă!
Min. 31: Chiţu a deschis scorul cu un şut din faţa porţii, după ce, în primă fază, Greab parase şutul atacantului dobrogean
Min. 29: Herea trimite balonul în bară, cu un şut plasat de la 12 metri
Min. 15: Chiţu, din poziţie centrală, la opt metri de poartă, trimite mingea puţin pe lângă bară
Min. 6: Casap a acuzat o lovitură la cap şi a fost transportat cu targa direct la vestiar
Min. 2: Greab întervine in extremis în faţa lui Chiţu
A început meciul
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
La conferința de presă de înaintea meciului Viitorului cu Gaz Metan, Gheorghe Hagi i-a răspuns patronului lui FC Botoșani, Valeriu Iftime, după ce acesta din urmă a criticat campania de achiziții a dobrogenilor.
”Îi transmit domnului de la Botoșani, nici nu știu dacă e patron, să-și analizeze echipa lui. Doar așa îi transmit că nu e frumos ca dânsul să vorbească de fotbal, mai ales despre mine și despre clubul nostru. Să vorbească de ce transferuri a făcut Botoșaniul. E foarte bine...dar să nu vorbească despre noi, că nu e frumos”, a declarat Hagi, la conferința de presă, după ce Valeriu Iftime s-a îndoit de faptul că doi dintre jucătorii cu experiență aduși de Viitorul ar putea ajuta echipa în cupele europene.
”La Viitorul nu poți face performanță în Europa cu jucători ca Marius Constantin, Herea. În campionat pot face față, dar în Europa e altceva”, a fost afirmația lui Iftime care l-a enervat pe Hagi.
”Ce transferuri am făcut noi, dacă sunt bune sau rele vom vedea. Mi se pare deplasat și ieșit din comun, dar suntem în România și trebuie să înghit toate aceste lucruri. Trebuie să înghit, să merg înainte, să tac din gură. Dar e lipsă de respect! Noi vrem respect, cerem respect, dar e o totală lipsă de respect.
Vorbește dânsul de Herea, de Marius Constantin? Li se permite, e normal! Suntem departe de cuvântul respect în România”, a declarat Hagi.

Echipele probabile


Viitorul: Râmniceanu - Benzar, M. Constantin, K. Boli, Cr. Ganea - D. López, Nedelcu, Vână - A. Chițu, Tucudean, Fl. Coman
Gaz Metan Mediaș: Greab - Žderić, Trtovac, Khubutia, Buşu - Danci, Bic - Surugiu, Paulo Jorge, Curtean - Golubović. Antrenor: Cristian Pustai

Meciurile all-time din Liga 1


20.08.2012: FC Viitorul – Gaz Metan Mediaş 0 – 1 (Etapa 5)
08.03.2013: Gaz Metan Mediaş – FC Viitorul 4 – 1 (Etapa 22)
18.08.2013: FC Viitorul – Gaz Metan Mediaş 0 – 0 (Etapa 5)
09.03.2014: Gaz Metan Mediaş – FC Viitorul 4 – 0 (Etapa 22)
19.09.2014: Gaz Metan Mediaş – FC Viitorul 3 – 1 (Etapa 8)
08.04.2015: FC Viitorul – Gaz Metan Mediaş 1 – 0 (Etapa 25)
07.08.2016: Gaz Metan Mediaş – FC Viitorul 2 – 1 (Etapa 3)
21.11.2016: FC Viitorul – Gaz Metan Mediaş 1 – 1 (Etapa 16)

Citește și: Doi vasluieni s-au lovit reciproc cu halbele de bere. Ce a urmat după scandal


Loading...