Premierul Tudose îi răspunde unei românce din străinătate. “Știu că este greu”

Premierul Tudose îi răspunde unei românce din străinătate, după ce aceasta a postat un mesaj dedicat premierului. Acesta a dezvăluit întrebarea pe care i-a adresat-o o româncă plecată la muncă în străinătate.
Cea care i s-a adresat premierului Mihai Tudose a vrut să știe dacă ar avea perspective de angajare, dacă s-ar întoarce în ţară. Premierul i-a răspuns că românii plecaţi peste hotare au de ce să se întoarcă, afirmând că şomajul este la un minim istoric şi firme străine investesc în ţară.
„Doamna Maria Palliu are o întrebare foarte bună şi cred că interesează pe mulţi români care au ales sau au fost nevoiţi să muncească în străinătate. Mă întreabă: Dacă eu și sotul meu dorim să ne întoarcem în țară, putem găsi loc de munca bine plătit? În Bucureşti? Eu în domeniul sănătăţii şi soţul meu ca jurist? Unde lucrăm câştigăm bine, dar sufletul ne este tot acasă, tot cu ţara noastră în suflet trăim pe aici. Îmi doresc să ştiu dacă chiar se fac paşi spre a se oferi locuri de muncă bine plătite ca să ne putem întoarce? Mulţumesc pentru răspunsul dvs. Presupun că îl voi şi primi. Maria şi Ion Palliu", a relatat premierul Mihai Tudose, pe Facebook.
Mihai Tudose a afirmat că a demarat „o amplă problemă pentru a remedia problemele sistemice”. „Ştiu că este greu în străinătate şi nu de bine aţi plecat din ţară, dar mă bucur că sufletul şi gândul vă este tot în România. Tot timpul avem nevoie de oameni bine pregătiţi în toate domeniile, dar mai ales în domeniul sănătăţii, unde am demarat o amplă campanie pentru a remedia problemele sistemice, inclusiv în ceea ce priveşte remuneraţia cadrelor (de la începutul anului, salariile au crescut cu 15% şi vrem să continuăm să le creştem - Legea salarizarii unitare prevede creşteri salariale semnificative)”, a spus Todose. „În ceea ce priveşte domeniul juridic, acesta este unul foarte dinamic, iar oportunităţile sunt numeroase, atât în mediul public, cât şi în ce privat, iar românii bine pregătiţi în domeniul juridic sunt esenţiali”, a spus premierul.
Tudose a susţinut că „o mare firmă europeană” va face investiţii „colosale” în România. „Ne dorim şi facem zilnic eforturi pentru a avea o Românie atractivă pentru investitori. O mare firmă americană a început demersurile pentru afaceri aici. Este pentru prima dată în istoria acestei firme când mută spaţii de producţie de la societatea-mamă din SUA în altă ţară şi au ales România. Vor să facă investiţii colosale în ţara noastră (discutăm despre investiţii de aproape 10 miliarde de euro în următorii ani), să înfiinţăm o societate mixtă şi un transfer tehnologic de anvergură”, a spus Mihai Tudose.
Şeful Executivului a  dat detalii despre investiția care se va face în curând în România.  „Vorbim de locuri de muncă plătite mai bine decât media europeană. România pe care vrem să le-o oferim familiilor şi copiilor noştri este una într-o continuă dezvoltare economică şi socială, iar lucrurile merg într-o direcţie bună (rata şomajului este la un minim istoric, puterea de cumpărare a câştigului salarial mediu creşte, exporturile sunt la maxime istorice)”, a susţinut premierul.
Mihai Tudose şi-a exprimat convingerea că românii aflaţi la muncă peste graniţe „au de ce să se întoarcă acasă”. „Vă aşteptăm cu drag înapoi acasă şi avem încredere că împreună putem contribui la o Românie mai bună!”, a conchis premierul.


Citește și: FOTO/ Așa se mergea la mare acum 111 ani! Provocarea autorităților de a caza și hrăni peste 5.000 de excursioniști, în anul 1906
 
Loading...