Preoții și-au făcut formație de muzică. ”Ne-am dat seama că un astfel de gen muzical lipsește” VIDEO

Trei preoți, unul din Sibiu, un altul din Codlea și unul din Sebeș, s-au gândit că nu mai există formații care să cânte melodii vechi pe care se distrau sașii, astfel încât au pus bazele unei formații.
Plecând de la ideea că sașii se delectau pe vremuri, la baluri, cu anumite melodii, cei trei preoți și-au acordat instrumentele și vocile și după câteva săptămâni de repetiții au ieșit pe scenă.
Andreas Hartig, preot paroh evanghelic în Codlea, cântă la clape și acordeon, Alfred Dahinten este solistul trupei și preot paroh la Biserica fortificată din Sebeș, iar Heinz Dietrich Galter este preot la Biserica Evanghelică din Turnișor și cântă la chitară și voce, notează Turnul Sfatului. Cei trei cântă muzică populară românească și germană, vals, rock’n roll, country și schlager, un gen muzical care se difuzează la radio în Germania și Austria.
Formația celor trei preoți, ”Trio Saxones”, nu a lipsit de la evenimentele ocazionate de «Întâlnirea Sașilor», ce s-a desfășurat în Sibiu și mai multe localități din Transilvania.
”Ne-am dat seama că un astfel de gen muzical lipsește. Sașii noștri dansau mult la baluri și întâlniri și atunci ne-am adunat noi să le facem această plăcere. După părerea noastră suntem bine primiți și  încurajați, din acest motiv am și continuat”, spune Heinz Dietrich Galter, sibianul trupei.


El mărturisește că le e greu să se strângă pentru repetiții, dar mai ales pentru concerte. Iar în ultima perioadă s-au strâns destul de multe.
”Suntem din Sibiu, Sebeș și de lângă Brașov și durează până ne adunăm. Trebuie să facem repetiții, mai trebuie să actualizăm repertoriul. Mai avem un coleg la baterie, care nu e preot. Noi ne numim «Trio Saxones», dar câteodată suntem patru și atunci ne spunem «Trio Saxonnes Plus»”, spune preotul.


Sursa foto: turnulsfatului.ro
Loading...