Radu Mazăre, bănuit de luare mită. Fostul primar a ajuns în fața magistraților

Radu Mazăre s-a prezentat astăzi la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României (ÎCCJ), unde a fost redeschis dosarul în care fostul primar al municipiului Constanţa este acuzat de luare de mită.
Radu Mazăre a fost deferit Justiţiei alături de omul de afaceri Sorin Strutinsky, de fostul viceprimar al Constanţei Gabi Stan, dar şi de alte persoane, printre care se află şi cinci salariaţi ai Primăriei Constanţa. În cauză, DNA a calculat un prejudiciu în sumă de 200.213.248,91 de lei.
Mazăre este bănuit de luare de mită (trei infracţiuni), de abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, dar şi de conflict de interese în formă continuată (12 acte materiale).
Radu Mazăre, bănuit de luare de mită
Acesta nu este însă singurul proces pe care fostul edil în are deschis. Mazăre este judecat în prezent în patru dosare penale, toate instrumentate de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

  • „Retrocedările din Constanţa“.

  • „Terenurile din Mamaia“, în care a fost deferit Justiţiei alături de Sorina-Gina Hortolomei-Moscu.

  • Cel în care este „coleg“ cu fostul viceprimar al Constanţei Gabi Stan, cu omul de afaceri Sorin Strutinsky, dar şi cu alte persoane, printre ele aflându-se cinci salariaţi ai Primăriei Constanţa.

  • Dosarul Campusului Social Henri Coandă, unde Radu Mazăre a fost trimis în judecată alături de Alexandru Mazăre, fost senator în Parlamentul României, şi de omul de afaceri Avraham Morgenstern.


Citește și: EXCLUSIV / Asta-i afacerea lui Radu Mazăre din Madagascar. Fostul primar al Constanței are un complex de bungalouri în Oceanul Indian
foto: Vlad Chirea
Loading...