Șapte membri ai Căștilor Albe siriene au fost împușcați de persoane necunoscute

Șapte membri ai Căștilor Albe siriene au fost împușcați de persoane necunoscute în provincia Idlib, aflată sub controlul rebelilor. Voluntarii care încearcă să salveze civili în urma bombardamentelor nu au mai fost până acum ținta unui atac direct asupra lor.
Șapte membri ai Căștilor Albe siriene au fost atacați la sediul lor dintr-un oraș din Siria. Totodată, două dintre vehiculele lor, precum și căștile lor distinctive au fost furate, a anunțat grupul de voluntari.
Până acum, mai mulți membri ai Căștilor Albe și-au pierdut viața în urma raidurilor aeriene care au avut loc în cei șase ani de război civil din Siria, însă este pentru prima dată când Căștile Albe siriene sunt ținta unui atac direct.
Unul dintre cei uciși este cel care a apărut anul trecut într-un videoclip care a făcut înconjurul lumii. Bărbatul a început să plângă după ce a salvat o fetiță de sub dărâmăturile unei clădiri.

Căștile Albe siriene au fost adesea lăudate pentru munca lor din Siria, unde voluntarii își riscă viața pentru a salva copiii din locuințele bombardate. Nu de puține ori imaginile cu intervențiile lor au emoționat întreaga lume. În 2016, Căștile Albe au fost nominalizate la Premiul Nobel pentru pace.

Grupul este prezent și în zonele controlate de jihadiști, iar susținătorii regimului Assad îi acuză că se aliază cu teroriștii.


Citește și: Crimă anunțată pe Facebook la Orșova. Și-a înjunghiat concubina de mai multe ori în gât
Foto: EPA
Loading...