Și Vosganian ar mânca! Mic dejun cu ouă. Cinci rețete rapide și delicioase

Vezi galeria foto
Oul este un aliment complex, fiind indicat mai ales pentru micul dejun. Este sățios și îți asigură proteinele și vitaminele =o bună parte a zilei, mai ales dacă îl combini cu șuncă, cașcaval și verdețuri. Încearcă un mic dejun cu ouă!
 
Ouă Benedict cu somon
Ingrediente: 4 ouă, 2 linguri de oțet din vin alb, 2 chifle, 8 felii de somon afumat; pentru sos: 2 lingurițe suc proaspăt de lămâie, 2 lingurițe oțet din vin alb, 3 gălbenușuri, 125 g unt; arpagic tocat pentru servit
Preparare: sosul: se amestecă într-un castron sucul de lămâie și oțetul peste care se adăugă gălbenușurile. Se bate cu un tel până se obține un amestec spumos. Vasulse pune apoi deasupra unui recipient cu apă fierbinte și se amestecă constant până când se îngroașă. Se adaugă sare și piper și se păstrează sosul cald. Pentru a prepara ouăle, se pune apă la fiert într-un vas și se adăugă oțetul. Se amestecă apa încet pentru a se forma un mic vârtej, apoi se adaugă ouăle unul câte unulși se lasă la fiert 4 minute. Se scoate fiecare ou cu lingura. Chifele se taie pe jumătate, se prăjesc ușor și se ung cu puțin unt. Pe fiecare jumătate de chiflă se pune câte o bucată de somon, 1 ou și câte o lingură de sos. Se decorează cu arpagic tocat.
briose
Brioșe aperitiv cu ouă
Ingrediente: 7-8 ouă, 100 g cașcaval, sare piper, o lingură de ulei, 50 g șuncă, un ardei gras, o lingură de ciuperci feliate, o ceapă; pentru decor: verdeață și roșii cherry
Preparare: se pune ulei într-o tigaie antiaderentă, se călește ceapa și apoi șunca feliată, ciupercile și ardeiul tocat. Se bat spumă ouăle. Se pune în fiecare alveolă de brioșe bacon, șuncă și ardei. Peste ele se pun ouăle bătute spumă. Apoi se rade cașcavalul și se adaugă. Se pune tava la cuptor. Când ouăle se coc și cresc ca niște brioșe pufoase, preparatul este gata. Se scot din formă și se servesc cu roșii și verdeață.
sendvisuri
Sendvișuri cu ouă și avocado
Ingrediente: două felii de pâine toast, un avocado, 1/2 lămâie, două ouă, puțin ulei, sare, piper; pentru servire- roșii cherry
Preparare: se pune pâinea la prăjit și se lasă deoparte. Se fac ouăle ochiuri într-o tigaie antiaderentă unsă cu puțin ulei. Avocado se taie, se curăță de coajă, se strivește cu o furculiță și apoi se adaugă peste miez sucul de lămâie, sare și piper. Se ornează feliile de toast prăjite cu miez de avocado, iar deasupra cu oul prăjit. Se servesc cu roșii cherry.
salată

Mic dejun cu ouă


Salată cu prosciuto și ouă fierte
Ingrediente: 300 g salată verde creață, 4 ouă fierte tari, pătrunjel, o mână de germeni de lucernă (sau, după preferință), o lingură de muguri de pin, două felii de prosciutto, 3-4 roșii cherry; dressing- o lingură ulei de măsline, 2 linguri oțet balsamic sau zeamă de lămâie, sare, piper
Preparare: ouăle se fierb, se curăță și se taie în sferturi. Pătrunjelul se toacă mărunt. Salata se spală, se zvântă și se amestecă cu pătrunjeleul, germenii de lucernă, roșiile tăiate jumătăți, sâmburii de pin, șuncă fâșii. Se prepară dressingul amestecând ingredientele și se toarnă peste salată. Deasupra se pun ouăle și se servește cu pâine prăjită.
omletă
Omletă cu șuncă și roșii
Ingrediente: 3 ouă, o linguriță amestec de verdețuri (tarhon și pătrunjel), 2 linguri de unt, o linguriță apă, 3 linguri cașcaval ras, 50 g șuncă, sare; pentru servit- câteva roșii cherry
Preparare: se bat ouăle cu verdețurile (tarhon și pătrunjel), cu o lingură de unt topit, sare, și o linguriță de apă. Se încinge o tigaie și se topește cealaltă lingură de unt în ea. Se pune amestecul de ouă în tigaie și se rotește deasupra focului pentru 20 de secunde, până ce omleta începe să se închege. Se presară șunca tăiată cubulețe și cașcavalul ras. După 1-2 minute se ridică o  margine a omletei și se suprapune peste cealaltă. Se presară peste omletă roșii cherry.
 
Loading...