Spoiler | Ce surprize a adus primul episod din sezonul șapte al serialului Game of Thrones

Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii serialului Game of Thrones. Sezonul șapte al îndrăgitului serial a avut premiera astăzi, iar primul episod a oferit mai multe surprize.
Spoiler: Cei care nu doresc să afle ce s-a întâmplat în primul episod al sezonului șapte din Game of Thones sunt sfătuiți să nu mai citească.
După mai multe luni de așteptare, serialul Game of Thrones a revenit pe micile ecrane. Primul episod din sezonul șapte a reușit să ofere mai multe surprize, chiar din primele surprize. Episodul începe cu o scenă în care cel care mare să fie "bătrânul Frey" își servește oastea cu vin. El nu bea din pahar și își oprește și soția să facă acest lucru, spunându-i că "nu risipește" vin bun pe ea. Momente mai târziu iese la iveală, așa cum fanii deja bănuiau, având în vedere că liderul casei Frey a fost ucis, că este de fapt Arya Stark "deghizată" și că i-a ucis pe toți membrii familiei Frey, ca răzbunare pentru "nunta însângerată".

Ed Sheeran, apariție în Game of Thrones sezonul 7 episodul 1


Mai târziu, Arya Stark se întâlnește cu mai mulți soldați din armata Lannister. Unul dintre ei este interpretat de cântărețul Ed Sheeran. De altfel, acesta a și interpretat o melodie în serial. Era deja cunoscut că Ed Sheeran va juca un rol în Game of Thones, însă nu erau cunoscute detalii despre acesta. În plus, creatorii serialului se pare că au vrut să-i facă o adevărată surpriză actriței Maisie Williams, interpreta personaul Arya Stark, căci aceasta este o fană împătimită a cântărețului.

Astfel, în serial, Arya schimbă câteva replici cu personajul lui Ed Sheeran, iar mai târziu le mărturisește soldaților Lannister că merge să o moare pe regina Cersei, afirmație ce stârnește hohote de râs din partea acestora.


Citește și: REPORTAJ/ Comuna care s-a vândut aproape în întregime străinilor. Şomajul e la el acasă, iar oamenii trăiesc mai mult din pensii
Ce fac Cersei și Jon Snow


În acest timp, în sud, Cersei și-a desenat o hartă uriașă cu cele șapte regate, având o discuție cu fratele ei geamăn despre cum sunt înconjurați de dușmani. Cei doi se contrazic, însă Cersei Lannister se pare că are propriile planuri. Ea primește o vizită din partea lui Euron Greyjoy, care îi promite un dar de nerefuzat pentru a face o alianță.
În nord, Jon Snow și Sansa Stark s-au contrazis în public. Cei doi au avut păreri diferite despre ce ar trebui să se întâmple cu cei care au trădat casa Stark. Jon vrea să reinstaureze pacea, în timp ce Sansa vrea răzbunare.

Lyanna Mormont, discurs apreciat de internauți


Un alt moment memorabil al serialului a oferit de mica Lyanna Mormont. Discursul ei a atras atenția, fiind considerat un discurs feminist. Jon Snow îndeamnă casele din nord să înceapă să pregătească soldați și să învețe lumea cum să se lupte pentru a se apăra de Regele Nopții și umblătorii albi.
"Nu doar bărbații. Nu putem să apărăm Nordul dacă luptă doar jumătate din populație", îndeamnă Jon Snow.
"Te aștepți să pun o sabie în mâna nepoatei mele?", întreabă Glover. În acest moment, Lyanna Mormont, interpretată de bella Ramsey, are un discurs foarte înflăcărat.
"Nu plănuiesc să croșetez lângă foc, în timp ce bărbații se luptă pentru mine", spune aceasta. Înainte să primească vreo replică, Lyana Mormont continuă către Lordul Glover: "Nu am nevoie de permisiunea ta pentru a apăra Nordul. Vom începe să antrenăm fiecare bărbat, femeie, băiat și fată din Insula Ursului". Discursul ei a stârnit o mulțime de reacții pe rețelele de socializare.
"Îmi doresc că unul dintre spin-off-uri din Game of Thrones să fie doar despre Lyanana Mormont care pune bărbați la locul lor", a scris un fan al serialului pe Twitter.
Totodată, în primul episod al sezonului șapte Game of Thrones, Câinele are o viziune, în timp se uită în flăcările unui foc făcut de Thoros of Myr, pe care îl întreabă despre Lordul Luminii, pe care acesta îl slujește. Inițial, Sandor Clegane spune că nu vede nimic, însă apoi spune că vede cum zidul se prăbușește și că mii de morți trec pe lângă. Această viziune ar putea face referință la un castel pe care anterior Tormund a fost de acord să-l protejeze de armata Regelui Nopții, dar și un indiciu privind locul în care ar urma să aibă următorea mare bătălie între umblătorii albi și oamenii din nord.


Citește și: EXCLUSIV/ 10.000 de euro ca să ucizi un singur exemplar. România este un paradis al acestui tip de vânătoare
În acest timp, Samwell Tarly află în secret că arma care ar putea să fie folosită pentru a-i ucide pe umblătorii albi se află la Piatra Dragonului. Acolo, a ajuns însă Daenerys Targaryen, alături de flota sa, dar și de Tyrion Lannister și de cei trei dragoni.
Mama dragonilor se plimbă prin castelul care a apariținut familiei sale, însinte să se uite pe o hartă uriașă a celor șapte regate și să îl întrebe pe Tyrion: "Începem?"
Sezonul șapte al serialului Game of Thrones este penultimul, fiind împărțit în șapte episoade. Următoarele șase episoade ale sezonului vor fi difuzate
în fiecare luni, de la aceleaşi ore, 04.00 şi 20.00.
În septembrie 2016, Urzeala tronurilor a primit 12 premii Emmy – cele mai multe primite de orice serial, inclusiv pentru: cel mai bun serial de dramă, cea mai bună regie a unui serial de dramă (Miguel Sapochnik) şi cel mai bun scenariu pentru un serial de dramă (David Benioff şi D.B. Weiss).
Serialul se va încheia cu cel de-al optulea sezon, care va avea şase episoade, cu unul mai puţin decât cel de-al şaptelea sezon.


Citește și: EXCLUSIV/ Decizia luată de Gabriela Cristea şi Tavi Clonda, cu puţin timp înainte să devină părinţi

Loading...