UPDATE: Incendiul de la groapa de gunoi din Bacău, nestins după 36 de ore. Pompierii acționează la fața locului

Un incendiu care a izbucnit, sâmbătă seara, la groapa de gunoi a municipiului Bacău, se manifestă pe o suprafaţă de aproximativ un hectar de aproape 36 de ore.
UPDATE 14 august, ora 12:05: Pompierii  intervin pentru a treia zi consecutiv pentru a lichida incendiul care a izbucnit la groapa de gunoi a municipiului Bacău. La fața locului intervin peste 20 de pompieri, șapte autospeciale de intervenție cu apă și spumă, două motopompe remorcabile, două transportabile.
„Este aceeași suprafață care a fost afectată de aproape un hectar. În momentul de față, la suprafață nu se mai ivesc focare, doar fumegă, însă pe tot muntele de deșeuri stratul de gunoaie este de un metru, un metru și jumătate, pe alocuri chiar doi ca grosime. Sunt focare de adâncime. Sunt și cele care fumegă în momentul de față, iar panta pe care se manifestă incendiul este undeva la 80-85 de grade”, a declarat, pentru Libertatea, căpitan Andrei Grecu, purtător de cuvânt al ISU Bacău.

Deși intensitatea incendiului s-a diminuat, militarii spun că au parte de o intervenție dificilă.
„Este o intervenție dificilă din cauza suprafeței mari afectate de incendiu, a terenului anevoios, plus a vântului care bate în rafale. Pe de o parte, vântul este un impediment, de pe altă parte, un avantaj. Impediment pentru că întețește focarele, avanjul este că nu bate spre o zonă locuibilă. Îl duce departe, în zona de sud în care nu există locuințe”, a explicat căpitanul Andrei Grecu.

La fața locului este prezent un echipaj SMURD pentru a acorda îngrijiri medicale pompierilor care sting incendiul.
 


Incendiul izbucnit sâmbătă la groapa de gunoi a municipiului Bacău este nestins după aproape 20 de ore de la izbucnire. Intervenţia pompierilor ISU este de durată din cauza suprafeţei mari şi a cantităţii de deşeuri.
Purtătorul de cuvânt al ISU Bacău, Andrei Grecu, a declarat, duminică, pentru MEDIAFAX, că focul arde mocnit, deşeurile au ars la suprafaţă şi coboară în profunzime.
”Pompierii ISU Bacău continuă acţiunile de intervenţie în cazul incendiului de la groapa de gunoi care nu a fost stins nici după 17 ore. Acţionăm cu şase autospeciale pentru stingere, avem la faţa locului şi o ambulanţă SMURD şi două autospeciale pentru primă intervenţie şi comandă însumând 33 de pompieri militari. Este o intervenţie de durată din cauza suprafeţei mari şi a cantităţii de deşeuri, incendiul fiind unul de adâncime. Focul arde mocnit, deşeurile au ars la suprafaţă şi acum coboară în profunzime. La acestea se adaugă şi drumul anevoios”, a spus Grecu.

Potrivit acestuia, nu se pune problema extinderii incendiului de la groapa de gunoi a Bacăului.


Citește și: EXCLUSIV. Ioana Ginghină și Alexandru Papadopol, probleme mari. Doctorul a intervenit de urgență!
 
Loading...