Un sibian îi învață pe copii cum să trăiască în mijlocul naturii

Vezi galeria foto
Olimpiu Savu organizează anual tabere în care vrea să îi învețe pe copii cum să trăiască în mijlocul naturii, cum să protejeze natura și cum să îi arate acesteia respect.
”Expediția ProNatura” este un program care anul acesta a avut cea de-a 21-a ediție. A fost inițiată de un profesor de sport de la Liceul Gheorghe Lazăr, iar de 4 ani e continuată de Olimpiu Savu, profesor de științe la catedra de sport a ULBS. Programul se desfășoară doar o dată pe an, în timpul vacanței de vară.
”Expediția și-a propus mereu să învețe copiii ce înseamnă natura, cum trebuie să ne purtăm atunci când ieșim în natură, ce trebuie făcut când mergem cu cortul, toate pentru ca intervenția noastră asupra locului să fie minimă”, a spus, pentru Ora de Sibiu, Olimpiu Savu scopul programului.

Programul, care se adresează copiilor cu vârste între 10 și 14 ani, prevede traiul în cort pentru cinci zile, iar cei care pleacă în expediție folosesc doar bicicleta.
”Cinci zile, cât durează programul, se doarme doar în cort. Îi învățăm pe copii cum să se gospodărească și cu ce au la îndemână, cum trebuie să adune după ei. Aici avem reguli ce trebuie respectate de toată lumea. După expedițiile din alți ani au fost părinți care ne-au spus că micuții au început să își facă singuri patul, să adune din cameră… ceea ce înseamnă că o parte din ce ne-am propus am realizat”, spune Olimpiu Savu.

”Facem orientare turistică, canoe, plimbări cu bicicletele, tiroliană. Pregătim activitățile în funcție de locul în care suntem, pentru că în fiecare an mergem în altă parte. Pentru fiecare activitate, copiii sunt inițiați. Apoi facem concursuri. Așa pun în aplicare ce au învățat”, mai explică Olimpiu Savu.
Sursa foto: oradesibiu.ro


Citește și: EXCLUSIV. Ioana Ginghină și Alexandru Papadopol, probleme mari. Doctorul a intervenit de urgență!
 
Loading...