UPDATE. Se cere demisia lui Mihai Chirică de la șefia Organizației PSD Iași; Ce a decis filiala București

Se cere demisia lui Mihai Chirică de la șefia Organizației PSD Iași. 56 de primari PSD din judeţ solicită, printr-o scrisoare adresată liderului Liviu Dragnea, schimbarea lui Chirica din fruntea filialei județene, pe motiv că a adus prejudicii grave partidului prin declaraţiile făcute în ultima perioadă. Chirica spune că pe listă se află și semnături false. Și organizațiile PSD din București și Ilfov au votat, vineri, excluderea din partid a primarului din Iași.

UPDATE ora 16.30 Organizaţia municipală Iaşi a PSD şi cea judeţeană de tineret au anunţat susţinerea pentru liderul interimar al formaţiunii, Mihai Chirica, după ce mai mulţi colegi de partid au propus retragerea sprijinului politic al acestuia.
"Analizând situaţia tensionată din ultima perioadă existentă la nivelul opiniei publice şi reflectate şi în cadrul PSD, precum şi luările de poziţie ale unor colegi din ţară, membrii Comitetului Executiv Municipal Iaşi al PSD au decis, cu majoritate de voturi, să adopte o rezoluţie cu trei puncte generale: susţinerea Guvernului condus de Sorin Grindeanu şi aplicarea integrală a programului de guvernare al PSD, susţinerea conducerii PSD în păstrarea unităţii partidului şi în demersurile de reformare internă şi de comunicare cu cetăţenii şi susţinerea lui Mihai Chirica în funcţiile de preşedinte al organizaţiei judeţene Iaşi şi de vicepreşedinte al PSD'', precizează un comunicat de presă remis vineri.
Şi tinerii social-democraţi au dezbătut şi votat o rezoluţie prin care îşi afirmă sprijinul pentru Mihai Chirica.
UPDATE ora 16.00 Comitetele Executive ale Organizațiilor PSD București și Ilfov, reunite în ședință comună, au propus excluderea din partid a președintelui interimar al PSD Iași Mihai Chirica.
”Urmare a repetatelor poziții exprimate în ultima vreme de către adversari politici ai PSD, prin care se încearcă cu obstinație acreditarea ideii că în partid sunt disensiuni majore care vor conduce inevitabil la o ruptură, membrii celor două organizații au adoptat trei rezoluții prin care să dea un semnal puternic de unitate și de sprijin pentru echipa care a câștigat cu un scor istoric alegerile din decembrie 2016”, se arată într-un comunicat de presă.
Astfel, filialele PSD București și Ilfov au votat sprijinul pentru Guvernul Grindeanu și președintele PSD Liviu Dragnea dar și o rezoluție prin care cer excluderea din partid a lui Mihai Chirica.
Și social-democraţii gorjeni propun excluderea din PSD a vicepreşedintelui formaţiunii, primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, se menţionează într-un comunicat de presă remis vineri de Biroul de presă al PSD Gorj.


Vineri, 56 de edili PSD din județul Iași au trimis o scrisoare către preşedintele PSD, Liviu Dragnea, în care îşi arată sprijinul atât faţă de Guvernul Grindeanu, cât şi faţă de conducerea naţională a PSD.
Totodată, primarii PSD de Iaşi solicită schimbarea lui Mihai Chirica de la conducerea organizaţiei judeţene a filialei.
”Ne delimităm în totalitate de cele declarate de preşedintele interimar al organizaţiei judeţene Iaşi a PSD. Ne declarăm susţinerea atât faţă de guvernul condus de Sorin Grindeanu cât şi faţă de conducerea centrală a partidului şi de preşedintele Liviu Dragnea. Propunem retragerea delegării pentru funcţia de peşedinte interimar al organizaţiei judeţene a domnului primar Mihai Chirica, cu păstrarea calităţii de membru PSD”, se arată în scrisoarea semnată de cei 56 de edili PSD din judeţul Iaşi.
Aceştia mai spun că Mihai Chirica a adus prejudicii grave la adresa PSD, prin declaraţiile critice făcute în ultima perioadă la adresa conducerii partidului.
Primarul comunei Schitu Duca, Mihai Mihalache, a declarat vineri, în cadrul unei conferințe de presă susținută la sediul PSD Iași, că 56 primari "se dezic în totalitate" de declarațiile primarului Mihai Chirica, care este președintele interimar al organizației județene a PSD.
"Ne delimităm de ieșirile domnului Mihai Chirica, de declarațiile făcute de el în numele primarilor din județul Iași. Susținem guvernul Grindeanu. Îl susținem pe domnul Liviu Dragnea ca președinte al PSD la nivel central. Am solicitat excluderea, retragerea sprijinului din funcția de președinte interimar al PSD Iași. Nu au semnat șase colegi din unele motive. Primarul din Butea a avut un deces în familie. Altcineva a avut o problemă de sănătate. Și tot așa", a declarat primarul comunei Schitu Duca.
În replică, liderul PSD Iaşi, Mihai Chirica, susţine că pe lista celor 56 de primari PSD Iaşi care cer conducerii partidului schimbarea sa de la conducerea filialei judeţene există şi semnături false.â
"Sunt și semnături false și nume care s-au strecurat. (...) Nu trebuie să condamn pe nimeni. Eu am fost cel care a deschis acest val al democrației în exprimare în PSD. Nu-mi este de fiecare dată favorabil, dar sunt consecvent și voi continua să promovez valorile social-europene. Nu cred că am greșit. Voi continua să fiu atașat de această ideologie. Au semnat, nu au semnat, nici nu mai contează. Un lucru este cert. Trebuie să le arăt de fiecare dată că, atunci când ești la guvernare, nu vinzi chiar orice și nu faci totul pentru bani. Nu am avut niciun fel de atitudine împotriva partidului. Îi înțeleg și pe colegii care se simt marginalizați în Parlamentul României pentru că la Iași a ieșit un lider care a spus că lucrurile nu merg bine, și România a arătat că lucrurile nu merg bine", a precizat Mihai Chirica.
El mai spune că primarii PSD au fost influenţaţi de către Codrin Ştefănescu, secretarul general adjunct al PSD, să facă acest gest.
Loading...